Αυτή τη φορά η Aegean και το Vimagourmet μας ταξιδεύουν στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη με τη Μπουγάτσα με Μήλο!
Υλικά Συνταγής
1 Φύλλο Σφολιάτα
3-4 Μεγάλα Μήλα
Κανέλα
2 Ποτήρια Γάλα
Μισό Ποτήρι Ζάχαρη
Βανίλια
Μια Κουταλιά Κορν Φλάουρ
2 Αυγά
Μισό Λεμόνι
Εκτέλεση Συνταγής
Βράζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη. Τρίβουμε το μήλο και το βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα με το λεμόνι και τη κανέλα και την υπόλοιπη ζάχαρη. Όταν είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τη φωτιά και το σουρώνουμε. Μόλις βράσει το γάλα προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει. Ύστερα προσθέτουμε τα αυγά και το μείγμα με τα μήλα και το ανακατεύουμε καλά να πήξει.
Κόβουμε τη σφολιάτα σε τετραγωνάκια και βάζουμε με το κουτάλι λίγο από το μείγμα και το κλείνουμε. Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και…καλή μας όρεξη!
Αν σας αρέσει η Μπουγάτσα με Μήλο ψηφίστε μας στο πρώτο διαγωνισμό FOOD BLOG AWARDS του ΒΗΜΑGOURMET.

Ονομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες συνταγές που θα εμπλουτίσουν τα Κυριακάτικα τραπέζια σας!