Το anoush abour είναι μια πάρα πολύ θρεπτική αλλά και νόστιμη κρέμα που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας!
Υλικά Συνταγής
1/2 κιλό σιτάρι ξεφλουδισμένο
1/2 κιλό ζάχρη
1/2 κιλό σταφίδες
250 γραμμάρια καρύδια
100 γραμμάρια αμύγδαλο
2 ρόδια
Εκτέλεση Συνταγής
Μουσκεύουμε σε χλιαρό νερό το σιτάρι από το βράδυ. Το βράζουμε μέχρι να γίνει ζελέ για περίπου 2-3 ώρες. Μόλις είναι έτοιμο και λίγο πριν να σβήσουμε τη φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη . Βράζουμε τις σταφίδες για λίγο και μετά τις προσθέτουμε και εκείνες. Αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλα μπολ, το πασπαλίζουμε με κανέλα , με ψιλοκομμένα καρύδια, αμύγδαλα και τα ρόδια.
Ονομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες συνταγές που θα εμπλουτίσουν τα Κυριακάτικα τραπέζια σας!