Η Χωριάτικη Χορτόπιτα είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που μας θυμίζει όμορφες στιγμές και το φαγητό της γιαγιάς.

Χωριάτικη Χορτόπιτα

Υλικά για την Γέμιση

1 κιλό διάφορα άγρια χόρτα
1/2 κιλό σπανάκι
1/2 ματσάκι καυκαλήθρες
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι μυρώνια
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ξερά κρεμμύδια
ελαιόλαδο
2 αυγά
προαιρετικά φέτα βαρελίσια

Υλικά για το Φύλλο

600 γραμμάρια αλεύρι σταρένιο
1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσίπουρο
αλάτι
χλιαρό νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και κάνουμε μια λακουβίτσα στην οποία ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το τσίπουρο. Τρίβουμε με τα χέρια μας το αλεύρι με το λάδι για να ποτίσει καλά και τότε ρίχνουμε σιγά σιγά χλιαρό νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που να κολλάει λίγο στα χέρια μας. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα χόρτα  και τα πλένουμε πολύ καλά.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα ψιλοκόβουμε σε λεκάνη. Τους ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα τρίβουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν τα ζουμιά τους.
Τα στύβουμε καλά, χύνουμε το ζουμί και βάζουμε μέσα τα 2 αυγά.
Ανακατεύουμε με κουτάλι και αν θέλουμε ρίχνουμε μέσα φέτα τριμμένη.

Παίρνουμε τη ζύμη και την χωρίζουμε στα 4. Με κάθε κομμάτι ανοίγουμε στρογγυλό φύλλο βοηθώντας με νισεστέ. Βάζουμε το πρώτο φύλλο σε λαδωμένο καλά ταψάκι 30 εκ. και το λαδώνουμε. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο και το λαδώνουμε και αυτό. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και από πάνω βάζουμε τα άλλα 2 φύλλα λαδώνοντας ενδιάμεσα.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια λαδώνουμε και την πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 1 περίπου ώρα και μέχρι να ροδίσει καλά.