Μια διαφορετική αρμένική συνταγή για αρμένικο κέικ με καρύδια.
Υλικά
330γρ καστανή ζάχαρη
225γραλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
110γρ κρύο ανάλατο βούτυρο, ψιλοκομμένο
1 αυγό
185 ml (¾ φλιτζανιού) γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση Συνταγής
Ανακατεύουμε με το μίξερ τη ζάχαρη, το αλεύρι και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά. Τοποθετούμε το μισό στην φόρμα για κέικ, αφού τη βουτυρώσουμε πρώτα.
Χτυπάμε το αυγό σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε το γάλα και τη σόδα στο υπόλοιπο μίγμα αλευριού. Αφού ανακατέψουμε καλά το μείγμα το τοποθετούμε και αυτό μέσα στη φόρμα. Βάζουμε τα καρυδιά από πάνω και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Ονομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες συνταγές που θα εμπλουτίσουν τα Κυριακάτικα τραπέζια σας!