Η πιο θρεπτική και γρήγορη λύση για όσους δε θα τους μαγειρέψει η μανούλα σήμερα!

 

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 4-5 κολοκυθάκια μικρά
  • 1 κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπουκοβο (προαιρετικά)

Ετοιμασία

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μικρούς κύβους, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και χτυπάμε τα αυγά. Μέσα στα αυγά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο.

Εκτέλεση

Σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε τα κολοκυθάκια, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν ρίχνουμε το κρεμμύδι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Μετά από 1-2 λεπτά ρίχνουμε και το αυγό, προσπαθώντας να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια.

Έχοντας χαμηλή φωτιά και όταν το αυγό από την πάνω μεριά έχει στερεοποιηθεί αρκετά ώστε να μην χύνεται, παίρνουμε ένα πιάτο που να καλύπτει το τηγάνι σαν καπάκι και αναποδογυρίζουμε απότομα. Αν δεν πετύχει το αναποδογύρισμα, μπορείτε να σπάσετε την ομελέτα σε κομματάκια με την κουτάλα!

Στην συνέχεια τοποθετούμε την αναποδογυρισμένη ομελέτα στο τηγάνι για να γίνει και από την “πάνω” πλευρά.

Περιμένουμε 3-4 λεπτά και σερβίρουμε. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τυρί φέτα τριμμένη και ρίγανη.