Η υπέροχη γεύση της μελιτζάνας με τα άλλα συστατικά θα σας αναγκάσει να λαχταράτε για περισσότερο. Μπορεί να καταναλωθεί ζεστό ή κρύο, μερικές φορές και με γιαούρτι.


1 κιλό μελιτζάνες
4 ντομάτες
1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους
1⁄4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου
πιπέρι
1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 ⁄2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
βασιλικός, μαϊντανός, εστραγκόν, ρίγανη

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και προσθέτουμε κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά και τις μελιτζάνες.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.
Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε βασιλικό, μαϊντανό, εστραγκόν ή ρίγανη.
Τα μεταφέρουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά.

 

Πηγή: https://flavorverse.com/traditional-armenian-foods/