Νόστιμες χοιρινές μπουκίτσες μέσα σε σάλτσα μουστάρδας, μελιού και λεμονιού.
Υλικά Συνταγής
- Μισό κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κονσέρβα μανιτάρια (προαιρετικά)
- 1 λεμόνι
- μέλι
Κρέας
- Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα το χοιρινό με 3 κσ λάδι μέχρις ότου να πάρει χρώμα. Κατόπιν, σβήνουμε με λευκό κρασί.
- Αφού έχουμε κόψει το κρεμμύδι και την πιπεριά (όχι ψιλοκομμένα), τα ρίχνουμε μαζί με τα μανιτάρια στη κατσαρόλα, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό μέχρι να επικαλύψει το κρέας και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πιει το νερό του.
- Τέλος ρίχνουμε την σάλτσα και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 15’ περίπου.
Σάλτσα
Ρίχνουμε τα παρακάτω υλικά σε ένα μπολ, και τα ανακατεύουμε έως ότου γίνουν ένα μείγμα
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κσ μουστάρδα
- 2 κσ μέλι (εξαρτάται από το πόσο γλυκιά θέλουμε την σάλτσα, ρίχουμε λιγότερο ή περισσότερο)
Σημείωση
Το μέλι μπορεί να μην χρησιμοποιηθεί ώστε το χοιρινό να αποκτήσει την “κλασσική” γεύση λεμονιού και μουστάρδας.
Συνοδευτικά
Μπορεί να συνοδευτεί με ρύζι μπασμάτι, πουρέ ή τηγανητές πατάτες.
Ονομάζομαι “Sous Chef”, είμαι ένας φίλος της σελίδας και ανεβάζω τις δικές μου συνταγές.