Μια υπέροχη Τάρτα με Μήλα και Κρέμα Τυρί από την Χριστίνα Σαμαρά για να την απολαύσετε με τα παιδάκια σας!
Βάση:
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
35 γρ. ζάχαρη άχνη
113 γρ. βούτυρο ανάλατο (κρύο και κομμένο σε κομματάκια)
Γέμιση:
227 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια (σε θερμοκρασία δωματίου)
50 γρ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Επικάλυψη:
50 γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
3-4 μεγάλα πράσινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες.
Εκτέλεση Συνταγής
Για τη βάση, χτυπούμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με το αλεύρι και τη ζάχαρη μέχρι να πετύχουμε μία μαλακιά ζύμη. Παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα που ανοίγει, τη βουτυρώνουμε και απλώνουμε τη ζύμη μας να καλύψει τον πάτο και 2 εκ. προς τα πάνω. Σκεπάζουμε με μεβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.
Για τη γέμιση, χτυπούμε στο μίξερ το τυρί μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για τουλάχιστον 5 λεπτά. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη βάση με μια σπάτουλα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Για την επικάλυψη, σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη ζάχαρη με τη κανέλα και τα κομμένα μήλα.
Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και τοποθετούμε τα μήλα έτσι ώστε να σχηματίσουν ένα ομοιόμορφο στρώμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αρχικά στους 230oC για 10 λεπτά και μετά στους 200 για 25-30 λεπτά ή μέχρι τα μαλακώσουν τα μήλα μας και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Αφού ψηθεί η τάρτα μας, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Ονομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες συνταγές που θα εμπλουτίσουν τα Κυριακάτικα τραπέζια σας!