Για του μερακλήδες που θέλουν ένα ανατολίτικο, καυτερό μεζεδάκι για το τσίπουρό τους τι καλύτερο από μια Αρμένικη Πίτα με Σουτζούκι.
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτα
1/2 μπαστούνι καυτερό σουτζούκι
1 ντομάτα τριμμένη
1 κρεμμύδι
400 γραμ. τριμμένο κίτρινο τυρί
λίγο λάδι
Εκτέλεση
Κόβουμε το σουτζούκι σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε τιγάνι σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίζει και βγάζει το λάδι του προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε διαρκώς να σωταριστούν καλά και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα.
Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει σχεδόν στεγνή η σάλτσα μας.
Εν τω μεταξύ αλείφουμε ένα πυρέξ με λίγο λάδι και στρώνουμε το φύλλο. Βάζουμε το μισό τυρί, από πάνω τη σάλτσα με το σουτζούκι και τελειώνουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Κλείνουμε την πίτα μας, αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε περίπου 1/2 ώρα σε μέτριο φούρνο στους 170.
Ονομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες συνταγές που θα εμπλουτίσουν τα Κυριακάτικα τραπέζια σας!