Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό από την Αρμένικη κουζίνα και είστε λάτρης του raw beef είναι ώρα να δοκιμάστε το chi kofte !!!
Υλικά Συνταγής
1 κιλό φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά
1 φλιτζάνι πλιγούρι
3/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού καγιέν
1/3 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι τσίλι
πελτέ ντομάτας 1 1/2 κ.γ.
1 κουταλιά της σούπας κόκκινη πάστα πιπεριάς
5-6 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, μαϊντανό, κόλιαδρο
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ζεστό νερό και το πλιγούρι και αφήστε το μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι.
Ψιλοκόψτε τα χορταρικά.
Προσθέστε όλα τα μπαχαρικά, τη ντομάτα και την πάστα πιπεριάς και ανακατέψτε.
Προσθέστε το κρέας, 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα χορταρικά και ανακατέψτε ξανά με τα χέρια.
Χρησιμοποιήστε τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα χόρτα σας για να καλύψετε το πιάτο σερβιρίσματος.
Χρησιμοποιώντα ένα κουτάλι, κάντε μπαλάκια το μείγμα και τοποθετήστε τα στη πιατέλα. Περιχύστε τα με ελαιόλαδο και είναι έτοιμα!
Πηγή: http://heghineh.com/chi-kofte/

Ονομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες συνταγές που θα εμπλουτίσουν τα Κυριακάτικα τραπέζια σας!