Το ανατολίτικο χουμούς είναι μια μερακλίδικη συνταγή, πολύ θρεπτική και κατάλληλη για το Κυριακιάτικο τραπέζι.
Υλικά Συνταγής
400 γρ. βρασμένα ρεβίθια
3 κ.σ. ταχίνι
Χυμός από 1 λεμόνι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο λιωμένες
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, καυτερή πάπρικα
Εκτέλεση Συνταγής
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια με το σκόρδο και το ταχίνι. Προσθέτουμε 2 κουταλάκια της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, λεμόνι και συνεχίζουμε να το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Βάζουμε το χούμους σε μπολ και μετά κάνουμε αυλάκια με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε δυο κ.σ. ελαιόλαδο, την πάπρικα και ρίχνουμε από πάνω το μαϊντανό.

Ονομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες συνταγές που θα εμπλουτίσουν τα Κυριακάτικα τραπέζια σας!