• Θαλασσινά,  Νηστίσιμες Συνταγές,  Υγιεινές Συνταγές

    Χταπόδι στο φούρνο

    Μια εύκολη και  νηστίσιμη συνταγή για της μέρες της νηστείας είναι το χταπόδι στο φούρνο! Υλικά Συνταγής ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κσ ξύδι μπαλσάμικο 2 κσ μέλι 2κσ μουστάρδα 1 σκελίδα σκόρδο 3 φύλλα δάφνης Εκτέλεση Συνταγής Βάζουμε το χταπόδι και τα όλα υλικά μέσα σε αλουμινόχαρτο και το κλείνουμε. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες   Araksya KantikyanΟνομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες συνταγές που θα εμπλουτίσουν τα Κυριακάτικα τραπέζια σας! http://eykoles-syntages.gr/araksya-kantikyan/

    Comments Off on Χταπόδι στο φούρνο
  • Θαλασσινά,  Υγιεινές Συνταγές

    Καλαμάρια γεμιστά με φέτα

    Για όσους έχουν νοσταλγήσει το καλοκαίρι, μία υπέροχη και εύκολη συνταγή, καλαμάρια γεμιστά με φέτα. Υλικά Συνταγής Καλαμάρια Φέτα Πιπεριά Λευκό κρασί Εκτέλεση συνταγής Γεμίζουμε τα καλαμάρια με φέτα και πιπεριά. Τα τοποθετούμε στην γάστρα μαζί με τα πλοκάμια τους και ρίχνουμε πιπέρι. Προαιρετικά, κόβουμε και μια πιπεριά σε μικρά κομμάτια και την απλώνουμε πάνω από τα καλαμάρια. Τέλος, ρίχνουμε ένα ποτηράκι λευκό κρασί και το βάζουμε στον φούρνο για 40-50 λεπτά περίπου. Sous ChefΟνομάζομαι “Sous Chef”, είμαι ένας φίλος της σελίδας και ανεβάζω τις δικές μου συνταγές.

    Comments Off on Καλαμάρια γεμιστά με φέτα
  • Θαλασσινά

    Γαρυδομακαρονάδα με Σάλτσα

    Φτιάξτε μια πεντανόστιμη γαρυδομακαρονάδα για να εντυπωασιάσετε τους αγαπημένους σας με τις μαγειρικές σας ικανότητες.   Υλικά συνταγής 1 πακέτο μακαρόνια 800 γρ γαρίδες κατεψυγμένες ή φρέσκιες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη 1/4 κούπας ελαιόλαδο 4-5 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες 1 κ.σ. ντοματοπελτέ 1 κ.γ. ζάχαρη 1/4 κούπας φλ. λευκό ξηρό κρασί Μαϊντανός ψιλοκομμένο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση συνταγής Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι τους, βγάζουμε τα κελύφη και τα κεφάλια και αφήνουμε μόνο τις ουρίτσες. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε τα κεφαλάκια της γαρίδας σε 1 ποτήρι κρασιού να βράσουν για 2-3′ για να πάρουμε στραγγισμένο το ζωμό τους. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι…

    Comments Off on Γαρυδομακαρονάδα με Σάλτσα