Ο Χειμώνας έχει έρθει για τα καλά και μαζί του και οι ιώσεις. Για να μπορέσουμε να προφυλαχτούμε από το κρύο η λύση είναι μια ζεστή και εύκολη κοτόσουπα φτιαγμένη από τα χεράκια σας!
Υλικά Συνταγής
2 μπούτια κοτόπουλου
λίγο ελαιόλαδο
1 καρότο
αλάτι, πιπέρι
3 κ.σουπας ρύζι γλασε
1 αυγό
1 λεμόνι μέτριο
Εκτέλεση Συνταγής
Βράζετε σε μπόλικο νερό τα μπούτια μέχρι να είναι έτοιμα, ξαφρίζοντας στην αρχή τον αφρό που δημιουργείται. Βγάζετε το κοτόπουλο και το αφήνετε να κρυώσει, οπωσδήποτε όμως κρατάτε το νερό που έβρασε. Όταν το κοτόπουλο κρυώσει κάπως το κόβετε σε κομματάκια και αφαιρείτε το κόκκαλο. Ρίχνετε το νερό (περίπου 4 βαθιά πιάτα νερό) στην κατσαρόλα, το λάδι, αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση, και το καρότο ψιλοκομμένο ή σε ροδέλες. Αφήνετε να πάρει βράση και ρίχνετε το ρύζι και το κομμένο κοτόπουλο. Βράζετε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Κατεβάζετε από τη φωτιά. Σε ένα βαθύ μπολ σπάτε το αυγό και στύβετε το λεμόνι. Ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Παίρνετε με μια κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα και την ρίχνετε σιγά σιγά στο μπολ με το αυγολέμονο ανακατεύοντας συνεχώς και γρήγορα με τον αυγοδάρτη για να μην ψηθεί το αυγό. Συνεχίζετε με μια μία κουτάλα ζωμού μέχρι να πάρετε όσο περισσότερο ζωμό γίνεται από την κατσαρόλα. Έπειτα, παίρνετε μία-μία κουταλιά το αυγολέμονο και το ρίχνετε σιγά-σιγά και πάλι ανακατεύοντας συνέχεια στην κατσαρόλα. Μόλις τελειώσει το αυγολέμονο ανακατεύετε για λίγο ακόμα και είναι έτοιμη.

Ονομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες συνταγές που θα εμπλουτίσουν τα Κυριακάτικα τραπέζια σας!