Εύκολος και γρήγορος Σιμιγδαλένιος χαλβάς για να μη στερείστε ούτε στη νηστεία.
Υλικά Συνταγής
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
Οι αναλογίες είναι όπως φαίνονται παραπάνω, επομένως για περισσότερο (ή λιγότερο) χαλβά προσθέτουμε (ή αφαιρούμε) αναλόγως το νερό και την ζάχαρη.
Εκτέλεση Συνταγής
Ζεσταίνουμε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να γίνει σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλη κατσαρόλα καβουρντίζουμε με λίγο λάδι (3 κσ) το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά μέχρις ότου να ροδίσει. Κατόπιν αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι (με προσοχή γιατί κοχλάζει) και τέλος επαναφέρουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προαιρετικά μπορούμε να ρίξουμε και λίγη κανέλα στο μείγμα όσο ανακατεύουμε
Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, τοποθετούμε τον χαλβά είτε σε ένα βαθύ πιάτο είτε σε ένα μπολάκι είτε σε κάποια φόρμα για να πάρει σχήμα, τον αναποδογυρίζουμε και του προσθέτουμε κανέλα.

Ονομάζομαι “Sous Chef”, είμαι ένας φίλος της σελίδας και ανεβάζω τις δικές μου συνταγές.