Μια υπέροχη αν και χρονοβόρα συνταγή για μοσχάρι με μπύρα από το μακρινό Βέλγιο για να φτιάξετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα στο μεσημεριανό!!!
Υλικά Συνταγής
1300 γρ. μοσχάρι άπαχο (κομμένο σε μικρα κομμάτια)
αλατοπίπερο
4 κ.σ. βούτυρο
3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
3 κ.σ. αλεύρι
1 1/2 φλ ζωμό βοδινού
1 1/2 φλ. μπύρα (κατά προτίμηση Leffe)
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ζάχαρη
4 φετες ψωμί (μπαγιάτικο)
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε το μοσχάρι μας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το μισό βούτυρο και μόλις κάψει, ροδίζουμε τα κομμάτια κρέατος χωρίς να τα ανακατεύουμε. Τα ροδίζουμε σε δύο δόσεις. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και ρίχνουμε τα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε το ζωμό, ανακατεύουμε ώστε να ξεκολλήσουμε τυχόν κομμάτια απο τον πάτο του τηγανιού, προσθέτουμε τη μπύρα, τα κομμάτια μοσχαριού με ότι υγρά υπάρχουν στο πιάτο και αλατοπιπερώνουμε.
Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με τη μουστάρδα και τις βάζουμε πάνω από το κρέας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 2 περίπου ώρες. Ανακατεύουμε που και που να μην μας κολλήσει. Όταν θα είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε και τη ζάχαρη.
Ονομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες συνταγές που θα εμπλουτίσουν τα Κυριακάτικα τραπέζια σας!