Μαρινάρουμε από βραδύς το χοιρινό μας με φρέσκα μυρωδικά και κόκκινο κρασί ( κλείνουμε το κρέας σε σακουλάκι στο ψυγείο).
Τσιγαρίζουμε σε καυτό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο το μαριναρισμένο κρέας μας το οποίο είναι κομμένο σε κύβους του ενός εκατοστού. Στο τέλος του τσιγαρίσματος προσθέτουμε πελτέ και τσιγαρίζουμε και αυτόν στην άκρη της κατσαρόλας μας ( όχι ανάμικτα με το κρέας). Σβήνουμε με το ίδιο κρασί που μαρινάραμε το κρέας και περιμένουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ. Στην συνέχεια προσθέτουμε καρότο σε κύβους , αλάτι, πιπέρι και νερό να σκεπάσει το μείγμα μας.
Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και μείνει μόνο με το λάδι του.
Όταν είναι έτοιμο απομακρύνουμε από την φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.
Στο ταψί που θα κάνουμε την πίτα μας τρίβουμε παξιμάδι λαδιού Κυθήρων με το χέρι ( Να απορροφήσουν τα όποια υγρά της γέμισης) και από πάνω απλώνουμε τα λαδωμένα φύλλα μας. Αδειάζουμε το μείγμα μας μέσα και προσθέτουμε δύο ακόμη υλικά: πικάντικο παξιμάδι ντομάτας και φέτα τρίμματα σε όλη την επιφάνεια του μείγματος. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα, χαράσσουμε την πίτα μας και φουρνίζουμε!!!!
Από τον Γεράσιμος Παπαχριστόπουλος
Ονομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες συνταγές που θα εμπλουτίσουν τα Κυριακάτικα τραπέζια σας!