Ο πρώτος μας προορισμός με την Aegean και το Vimagourmet είναι η όμορφη Χίος. Θα φτιάξουμε μια μικρή παραλλαγή της γνωστής πανακότας με παραδοσιακή μαστίχα Χίου.
Υλικά Συνταγής
250ml γάλα
250ml κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. μαστίχα Χίου
25 γρ. ζάχαρη
4γρ. φύλλα ζελατίνης
Γλυκό του Κουταλιού της αρεσκίας σας
Εκτέλεση Συνταγής
Βράζουμε το γάλα με τη κρέμα γάλακτος. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό. Χτυπάμε στο γουδί τη μαστίχα με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο γάλα που βράζει. Μόλις πάρει μια βράση, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες. Αδειάζουμε το μείγμα σε μικρά μπολάκια και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Την ώρα του σερβιρίσματος προσθέτουμε από πάνω το γλυκό κουταλιού της αρεσκίας μας.
Αν σας αρέσει η Πανακότα με Μαστίχα Χίου και Γλυκό του Κουταλιού ψηφίστε μας στο πρώτο διαγωνισμό FOOD BLOG AWARDS του ΒΗΜΑGOURMET.

Ονομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες συνταγές που θα εμπλουτίσουν τα Κυριακάτικα τραπέζια σας!