Ταξιδεύουμε με την Aegean και το Vimagourmet στην όμορφη Κέρκυρα για να δοκιμάσουμε μια ξεχωριστή μηλόπιτα.

Υλικά Συνταγής
4 μεγάλα μήλα
1 κ.σ. κανέλα
5 κ.σ ζάχαρη
Για το μείγμα
1 πακέτο αλέυρι που φουσκώνει μόνο του (350γρ)
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
2 ποτήρια ζάχαρη
χυμό από ένα πορτοκάλι
3 αυγά
Εκτέλεση Συνταγής
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κύβους. Τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και τη κανέλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κοσκινίζουμε το αλέυρι, το αλάτι και το μπέικιν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό και το σπορέλαιο και τα χτυπάμε στο μίξερ. Ύστερα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα και βάζουμε το μισά μήλα στο πάτο. Προσθέτουμε το μισό μείγμα και ύστερα πάλι τα υπόλοιπα μήλα και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1,5 ώρα. Αν δούμε ότι η επιφάνεια αρπάζει σκεπάζουμε τη μηλόπιτα με αλουμινόχαρτο.
Αν σας αρέσει η σοκολάτα, βάλτε λίγη πάνω όταν βγει ζεστή από το φούρνο.
Δε ξεχνάμε να ψηφίζουμε στο πρώτο διαγωνισμό FOOD BLOG AWARDS του ΒΗΜΑGOURMET.

Ονομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες συνταγές που θα εμπλουτίσουν τα Κυριακάτικα τραπέζια σας!