Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα το πιο νόστιμο κέικ καρότου!
Υλικά Συνταγής
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
300 ml ηλιέλαιο
5 μεγάλα καρότα τριμμένα
300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1/2 κ.γ. αλάτι
200 γρ ψιλοκομμένα καρύδια
Γλάσο
Εκτέλεση Συνταγής
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Καλύψτε τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίξτε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίστε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη. Ανακατέψτε στο μίγμα τα καρότα, το αλεύρι και ρίξτε τελευταία τα καρύδια.
Γεμίστε τη φόρμα με το μίγμα και ψήστε για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέικ να βγει καθαρό.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα πριν το βάλετε στην πιατέλα και το καλύψετε με το γλάσο.
Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί το μίξερ μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
Ονομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες συνταγές που θα εμπλουτίσουν τα Κυριακάτικα τραπέζια σας!