Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα το πιο νόστιμο κέικ καρότου!

Υλικά Συνταγής

4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
300 ml ηλιέλαιο
5 μεγάλα καρότα τριμμένα
300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1/2 κ.γ. αλάτι
200 γρ ψιλοκομμένα καρύδια

Γλάσο

200 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. μαργαρίνη
1 βανίλια

Εκτέλεση Συνταγής

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Καλύψτε τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίξτε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίστε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη. Ανακατέψτε στο μίγμα τα καρότα, το αλεύρι και ρίξτε τελευταία τα καρύδια.
Γεμίστε τη φόρμα με το μίγμα και ψήστε για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέικ να βγει καθαρό.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα πριν το βάλετε στην πιατέλα και το καλύψετε με το γλάσο.

Για το γλάσο:

Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί το μίξερ μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.