Δοκιμάστε το πιο νόστιμο και αφράτο κέικ καρότου με κρέμα τυριού
Υλικά Συνταγής
4 αυγά
250 γρ. μάυρη ζάχαρη
100 ml ηλιέλαιο
5 μεσαία καρότα τριμμένα στο λεπτό τρίφτη
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1/2 κ.γ. αλάτι
100γρ ψιλοκομμένα καρύδια
Για το γλάσο
80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. καρύδια
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
λίγη essence βανίλιας (υγρή), ή 1 βανιλίνη
Εκτέλεση Συνατγής
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά του κέικ. Λαδώνουμε με ηλιέλαιο τη φόρμα του κείκ,το αλευρώνουμε και ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Χτυπάμε με σύρμα σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη το ξύσμα πορτοκαλιού και βάζουμε λίγο χυμό από το μισό πορτοκάλι, στη συνέχεια, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν κρυώσει το κέικ το διακοσμούμε με το γλάσο.

Ονομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες συνταγές που θα εμπλουτίσουν τα Κυριακάτικα τραπέζια σας!