2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ. μπεικιν παουντερ
1 φλ. τσαγιού βούτυρο
1.5 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
3-4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
1 κ.γλ. κανέλα
1 βανίλια
Εκτέλεση Συνταγής
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο & την ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα & ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ & την βανίλια. Προσθέτουμε το γάλα & την κανέλα. Ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά. Τοποθετήστε μια λαδόκολλα στον πάτο και στις πλευρές ενός ταψιού. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα & ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα . Προτού την κόψουμε την αφήνουμε να κρυώσει. Αφού σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Καλή σας όρεξη !
Ονομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες συνταγές που θα εμπλουτίσουν τα Κυριακάτικα τραπέζια σας!