Ταξιδεύουμε στην Καλαμάτα με την Aegean και το Vimagourmet για να μελώσουμε με τις Καλαματιανές Δίπλες.
Υλικά Συνταγής
1 φλιτζάνι νερού γάλα
1 φλιτζάνι νερού χυμός πορτοκάλι
1 φλιτζάνι νερού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερού άχνη ζάχαρη
2 αυγά
1300 γρ. αλεύρι
1 πορτοκάλι, το ξύσμα του
1½ κ.γ. μαγειρική σόδα
λάδι
Για το μέλωμα
500 γραμ. μέλι
καρύδια ψυλοκομμένα
2 φλιτζάνια νερού
2 φλιτζάνια ζάχαρη
Εκτέλεση Συνταγής
Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι και το ξύσμα μαζί με τη σόδα και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι. Ρίχνουμε μέσα μία – μία τις δίπλες και όταν σχηματίσουν φουσκάλες στην επιφάνεια με 2 πιρούνια τις ρολάρουμε κατά μήκος διπλώνοντας τες. Αφήνουμε να ροδίσουν. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για να γίνει σιρόπι. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Βουτάμε τις δίπλες μέσα στο σιρόπι. Γαρνίρουμε με μέλι και καρύδια.
Αν σας αρέσουν οι Καλαματιανές Δίπλες ψηφίστε μας στο πρώτο διαγωνισμό FOOD BLOG AWARDS του ΒΗΜΑGOURMET.

Ονομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες συνταγές που θα εμπλουτίσουν τα Κυριακάτικα τραπέζια σας!