Category: Μοσχαράκι

Συνταγές για μοσχαράκι γιουβέτσι ή μοσχαράκι με δαμάσκηνα ή μοσχαράκι κοκκινιστό για όλη την οικογένεια

Σουτζουκάκια σμυρνέικα φούρνου

Το πιο νόστιμο παραδοσιακό φαγητό με καταγωγή από τη Σμύρνη, έτοιμο σε λίγη ώρα εύκολα και γρήγορα! Υλικά ½ κιλό άπαχο κιμά μοσχαρίσιο 2-3 κσ κουταλιές κύμινο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο Αλάτι Πιπέρι 7-8 φρυγανιές 3 κσ λάδι 1 αυγό Υλικά σάλτσας 250 ml χυμού ντομάτας (πουμαρό, κύκνος, κτλ) 1 κσ πολτό αραιωμένο σε…

Read More

Νόστιμη Κρεατόπιτα

Νόστιμη Κρεατόπιτα από τη φίλη μας την Ευγενία κατάλληλη για γιορτινά τραπέζια! Υλικά για το φύλλο 800 γρ. αλεύρι 1 ποτ. κρασιού λάδι 1 ποτ. κρ. κρασί ή 1 σφηνάκι ξύδι νερό χλιαρό όσο χρειαστεί 1 κουτ. γλ. αλάτι Υλικά για τη γέμιση 2 κιλά μοσχαρίσια ελιά 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα 300 γρ. ρύζι…

Read More

Μοσχαράκι με Μελιτζάνες και Ελιές

Μια υπέροχη συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι από τον Mariusz Smolen , μοσχαράκι με μελιτζάνες και ελιές! Υλικά Συνταγής 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια 2 κουτ. τσαγιού κύμινο (σκόνη) 1/4 κουτ. τσαγιού…

Read More

Μοσχάρι με μπύρα (Beef Carbonnade)

Μια υπέροχη αν και χρονοβόρα συνταγή για μοσχάρι με μπύρα από το μακρινό Βέλγιο για να φτιάξετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα στο μεσημεριανό!!! Υλικά Συνταγής 1300 γρ. μοσχάρι άπαχο (κομμένο σε μικρα κομμάτια) αλατοπίπερο 4 κ.σ. βούτυρο 3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά 3 κ.σ. αλεύρι 1 1/2 φλ ζωμό βοδινού 1 1/2 φλ. μπύρα…

Read More

Μοσχαράκι σε Φρατζόλα

Ένα πλούσιο Μοσχαράκι σε Φρατζόλα για να ζεσταίνει όλη την οικογένεια στο Κυριακάτικο Τραπέζι. Araksya KantikyanΟνομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες συνταγές που θα…

Read More

Μοσχαράκι με Αρακά και Καρότα

Το σημερινό σκηνικό του φθινοπωρινού καιρού μας ενέπνευσε για να φτιάξουμε ένα μοσχαράκι με αρακά και καρότα. Araksya KantikyanΟνομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες…

Read More