Αρμένικες Γεμιστές Μελιτζάνες για ένα καλοκαιρινό γευστικό μεζεδάκι.
Υλικά Συνταγής
2 μέτριες μελιτζάνες
8 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
ελαιόλαδο
αλάτι
Για τη γέμιση:
4 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
1/2 δέσμη μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού καρύδια, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
περίπου 3/4 φλιτζανιού γιαούρτι
αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
1. Αναμίξτε όλα τα συστατικά της γέμισης μαζί.
2. Προετοιμάστε την μελιτζάνα κόβοντας το άκρο του στελέχους και κόβοντας το κατά μήκος σε λωρίδες.
3. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μια σκελίδα σκόρδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, χρησιμοποιώντας αρκετό λάδι για να καλύψετε το τηγάνι. Η μελιτζάνα απορροφά πολύ λάδι, γι ‘αυτό χρησιμοποιήστε μόνο ό, τι είναι απαραίτητο για να αποφύγετε τη μελιτζάνα να κολλήσει στο τηγάνι.
4. Τιγανίστε τις μελιτζάνες με το λάδι και το σκόρδο.
5. Βάλτε 2-3 κουταλιές της γέμισης στο ένα άκρο της μελιτζάνας και τυλίξτε το.
Μπορείτε να τα φάτε και εκείνη τη στιγμή, αλλά και την επόμενη μέρα παγωμένα από το ψυγείο.

Ονομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες συνταγές που θα εμπλουτίσουν τα Κυριακάτικα τραπέζια σας!