Bulghour Pilaf – Πιλάφι με Πλιγούρι είναι ένα παραδοσιακό Αρμένικο φαγητό με λίγα υλικά και πολύ εύκολο στην εκτέλεση. Το πλιγούρι έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα άμυλα , καθώς δεν χρειάζεται να ψηθεί. Δεν είναι μόνο υγιεινό , αλλά ένα νόστιμο φαγητό.

Bulghour Pilaf - Πιλάφι με Πλιγούρι
Υλικά Συνταγής:

2 φλιτζάνια χοντρό πλιγούρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι φιδές
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες πράσινες πιπεριές
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 ½ φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι για γεύση
Μαύρο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση Συνταγής:

1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τις πιπεριές
2. Προσθέστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το φιδέ
3. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν
4. Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι
5. Βάζουμε τις ντομάτες, αφού μαγειρευτεί, προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά
6. Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και το ζωμό κοτόπουλου, αφήνουμε να βράσει και, στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά
7. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί το νερό, (περίπου 5-6 λεπτά). Μην ανακατεύετε
το πλιγούρι.