Το ιτσλί κεφτέ είναι μια αρμένικη συνταγή και σημαίνει ο κεφτές που έχει κάτι στο εσωτερικό του! Απολαύστε το!

itsli-kefte-photo-eykoles-syntages.gr_1-1024x525

Υλικά Συνταγής

2 κιλά μοσχαρίσιος κιμάς

1 κιλό κρεμμύδι

500γρ. βούτυρο

αλάτι, πιπέρι

1 κιλό άπαχος κιμάς

Για το περίβλημα

1 κιλό πλιγούρι

αλάτι, πιπέρι

καυτερό πιπέρι, πάπρικα για το περίβλημα

Εκτέλεση Συνταγής

Για τη γέμιση ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια. Ύστερα προσθέτουμε το κιμά, το αλάτι και το πιπέρι και τα σοτάρουμε. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.Όταν παγώσει ο κιμάς το κάνουμε μπαλάκια και το βάζουμε στο ψυγείο.

Για το περίβλημα χτυπάμε στο μπλέντερ μια μικρή κούπα κιμά, κάτι λιγότερο από κούπα νερό, ένα κουταλάκι αλάτι, μισό κουτάλι γλυκιά πάπρικα, ελάχιστο καυτερό κόκκινο πιπέρι και μαύρο πιπέρι . Και συνεχίζοντας κάνουμε όλο το κρέας με τον ίδιο τρόπο.Παίρνουμε ένα κομμάτι από το μείγμα και το βγάζουμε πάλι στο μπλέντερ μαζί με 1 και 1/4 κούπες πλιγούρι και λιγότερο από κούπα νερό . Βγάζοντάς τα από το μπλέντερ τα κάνουμε μικρά μπαλάκια( βγαίνουν γύρω στα 12-14).

Παίρνουμε στο χέρι μας ένα κομμάτι από το μείγμα, βουτάμε το χέρι μας σε νερό, και του ανοίγουμε στρογγυλή τρύπα και τοποθετήσουμε το παγωμένο μπαλάκι. Το κλείνουμε πολύ καλά με τη βοήθεια νερού.

Όταν είναι να τα σερβίρουμε βράζουμε το νερό και τοποθετούμε τα ιτσλί στη κατσαρόλα. Μετά από 15 λεπτά το βγάζουμε από τη φωτιά και τα τρώμε περιχύνοντας με λεμόνι.