Η διάσημα αρμένικη λευκή σούπα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα στη χώρα. Διαβάστε πώς να τη προετοιμάσετε στο σπίτι;

Γιαουρτόσουπα

Συστατικά:
Γιαούρτι – 200 g
Αλεύρι – 1 κουταλιά της σούπας
Αυγό – 1 τεμ
1 Κρεμμύδι
Σιτάρι (προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρύζι) – 4 κουταλιές της σούπας
Αλάτι
λίγο δυόσμο

Κατ ‘αρχάς, βράστε το σιτάρι μέχρι να μαγειρευτεί. Εάν δεν έχετε σιτάρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρύζι αν και σε αυτήν την περίπτωση η γεύση του πιάτου θα αλλάξει λίγο. Πάρτε ένα μπολ και ανακατέψτε ένα αυγό με λίγο αλεύρι σε αυτό, στη συνέχεια προσθέστε αραιωμένο με νερό το γιαούρτι στο μείγμα αυγών. Βάζουμε τα υλικά σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε βούτυρο ή φυτικό λάδι. Στο τελευταίο βήμα, προσθέστε τα τηγανητά κρεμμύδια, το βρασμένο σιτάρι και τα ψιλοκομμένο δυόσμο στη σούπα και μαγειρέψτε για άλλα δέκα λεπτά. Αυτό είναι όλο – η χαμηλή σε θερμίδες, υγιεινή και νόστιμη σούπα είναι έτοιμη. Μπορείτε να τη φάτε ζεστή ή κρύα.

Πηγή: https://araratour.com/the-best-recipes-of-the-armenian-cuisine