Χουμούς, μια πεντανίστιμη συνταγή από τη μακρινή ανατολή για ένα διαφορετικό τραπέζι.
Υλικά Συνταγής
500 γρ. ρεβίθια, βρασμένα πολύ καλά
3 σκελίδες σκόρδου
χυμός από 3 λεμόνια
150 γρ. ταχίνι
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι, κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεη Συνταγής
Σ’ ένα μπλέντερ χτυπάμαι όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πολτοποιηθούν. Βάζουμε το χουμούς σε πιατάκι και από πάνω βάζουμε ελαιόλαδο και κόκκινο πιπέρι.
Ονομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες συνταγές που θα εμπλουτίσουν τα Κυριακάτικα τραπέζια σας!