Φτιάξτε μια πεντανόστιμη γαρυδομακαρονάδα για να εντυπωασιάσετε τους αγαπημένους σας με τις μαγειρικές σας ικανότητες.

garidomakaronada-eykolesyntages-gr

 

Υλικά συνταγής
1 πακέτο μακαρόνια
800 γρ γαρίδες κατεψυγμένες ή φρέσκιες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1/4 κούπας ελαιόλαδο
4-5 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κ.γ. ζάχαρη
1/4 κούπας φλ. λευκό ξηρό κρασί
Μαϊντανός ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι τους, βγάζουμε τα κελύφη και τα κεφάλια και αφήνουμε μόνο τις ουρίτσες.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε τα κεφαλάκια της γαρίδας σε 1 ποτήρι κρασιού να βράσουν για 2-3′ για να πάρουμε στραγγισμένο το ζωμό τους.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σκόρδο και τις γαρίδες και τα σοτάρουμε.
Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα ψιλοκομμέναντοματάκια, τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, την πιπεριά, τον μαϊντανό και το ζωμό από τα κεφαλάκια που βράσαμε. Σκεπάζουμε να σιγοβράζουμε για λίγο.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια. Αν θέλουμε τα μακαρόνια μας να απορροφήσουν όλη τη σάλτσα, βράζουμε τα μακαρόνια στο μισό χρόνο απ΄ότι τα βράζουμε συνήθως και προσθέτουμε τα μισοβρασμένα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τις γαρίδες βάζοντας και 2 ποτήρια από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για τον υπόλοιπο μισό χρόνο βρασμού τον μακαρονιών, προσθέτοντας λίγο ακόμη νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.