Πίτες, Συνταγές για Παιδιά

Σπιτική Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Φτιάξτε εύκολα μια σπιτική πεντανόστιμη τυρόπιτα με γιαούρτι και αγνά υλικά χωρίς φύλλο και απολαύστε την στο Κυριακάτικο τραπέζι με τα παιδιά σας.

Σπιτική Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Συστατικά για την Γέμιση

– 200γρ γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)
– 140γρ αλεύρι (1/2 κούπα), για όλες τις χρήσεις
– 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 170γρ. μαργαρίνη ή μαλακό βούτυρο
– 400γρ. φέτα
– 200γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
– 2 αυγά
– 1/2 κούπα γάλα
– 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
– πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά και τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα. Δεν αγχωνόμαστε που το μείγμα είναι σφιχτό. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, και όλα τα υλικά θα ενωθούν.

Στη συνέχεια βάζουμε το κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε με κάποιο κουτάλι προσεκτικά. Δε θέλουμε να τη διαλύσουμε σε μικροσκοπικά κομματάκια, γι’ αυτό “διπλώνουμε” τη φέτα μέσα στο μείγμα, όπως θα κάναμε με μια μαρέγκα. Βάζουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
Όση ώρα ετοιμάζουμε το μείγμα, έχουμε ανάψει όλο το φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς.

Σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (21 χ 18 εκ. ή αντίστοιχου εμβαδού), αλείφουμε λίγη μαργαρίνη, και ρίχνουμε το μείγμα μας.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει, περίπου για 45 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί: Βάζουμε το μαχαίρι μέσα στην πίτα και αν βγει καθαρό, χωρίς να κολλά επάνω του το μείγμα, είναι έτοιμη.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Πηγή: http://littlecookingtips.com/