Εύκολα Μπισκότα για Παιδιά

Τα ωραιότερα και πιο ευκολα μπισκότα για παιδιά από την Iliana Rasheva.

eykola-mpiskota-eykoles-syntages.gr

Υλικά Συνταγής
270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
220 γρ. βούτυρο γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
150 γρ. καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κρόκο από μεγάλο αυγό
1 μεγάλο αυγό
200 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
80 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση Συνταγής
Προθερμαίνουμετο φούρνο στους 160C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψι.
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα.
Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2’-3’. Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε γυάλινο σκεύος. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε με το μίξερ για να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, να λιώσει η ζάχαραη και να κρυώσει καλά.
Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο χτυπώντας με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να κρεμώσει. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3’-4’. Το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει.
Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κι ανακατεύουμε για 1’. Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας και τα καρύδια.
Με ένα κουτάλι αφήνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στη λαδόκολλα, αφήνοντας κενό ανάμεσα (απλώνουν στο ψήσιμο). Ψήνουμε για περίπου 15’ μέχρι να ροδίσουν οι άκρες αλλά η μέση να παραμείνει μαλακή.
Αφού ψηθούν με προσοχή – πρέπει να είναι ακόμη μαλακά – τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.