Γεμιστά με κιμά

Ένα καλοκαιρινό φαγητό γεμάτο αρώματα και χρώματα

Υλικά

  • ½ κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • Μισό φλιτζάνι ρύζι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κοκκινο πιπερι
  • 2 ντομάτες
  • 4-6 πιπεριές 
  • (προαιρετικά) φύλλα δυόσμου

Κόβουμε από την πάνω μεριά τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις αδειάζουμε. Προσεκτικά, έτσι ώστε να μπορεί κλείσει σαν “καπάκι” μετά το γέμισμα. Το εσωτερικό της ντομάτας το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στο μείγμα με τον κιμά

Για τον κιμά

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμα, το ρύζι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το εσωτερικό της ντομάτας και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.

Στην συνέχεια, γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες με το μείγμα του κιμά και τα τοποθετούμε στην γάστρα. Κατόπιν ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό και 3-4 κσ λάδι.

Σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς) τοποθετούμε την γάστρα και την αφήνουμε για 1 ώρα περίπου. Ελέγχουμε μετά το μισάωρο και χαμηλώνουμε αν χρειαστεί στους 160.

 

Ονομάζομαι “Sous Chef”, είμαι ένας φίλος της σελίδας και ανεβάζω τις δικές μου συνταγές.