• Ανατολίτικες Συνταγές,  Κρεατικά,  Μοσχαράκι

    Σουτζουκάκια σμυρνέικα φούρνου

    Το πιο νόστιμο παραδοσιακό φαγητό με καταγωγή από τη Σμύρνη, έτοιμο σε λίγη ώρα εύκολα και γρήγορα! Υλικά ½ κιλό άπαχο κιμά μοσχαρίσιο 2-3 κσ κουταλιές κύμινο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο Αλάτι Πιπέρι 7-8 φρυγανιές 3 κσ λάδι 1 αυγό Υλικά σάλτσας 250 ml χυμού ντομάτας (πουμαρό, κύκνος, κτλ) 1 κσ πολτό αραιωμένο σε 1 φλιτζάνι νερό 1 φλιτζάνι νερό 3 κσ λάδι Αλάτι Πιπέρι 1 κσ κύμινο Εκτέλεση Αφού αλέσουμε την φρυγανιά, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ. Επειδή χρησιμοποιούμε φρυγανιά αντί για βρεγμένο ψωμί ρίχνουμε και λίγο νεράκι (το πολύ μισό φλιτζάνι, τόσο ώστε το μείγμα να μην είναι σκληρό). Πλάθουμε τον κιμά και τοποθετούμε τα σουτζουκάκια στο…

    Comments Off on Σουτζουκάκια σμυρνέικα φούρνου
  • Νόστιμη Κρεατόπιτα
    Κρεατικά,  Μοσχαράκι,  Πίτες,  Χοιρινό

    Νόστιμη Κρεατόπιτα

    Νόστιμη Κρεατόπιτα από τη φίλη μας την Ευγενία κατάλληλη για γιορτινά τραπέζια! Υλικά για το φύλλο 800 γρ. αλεύρι 1 ποτ. κρασιού λάδι 1 ποτ. κρ. κρασί ή 1 σφηνάκι ξύδι νερό χλιαρό όσο χρειαστεί 1 κουτ. γλ. αλάτι Υλικά για τη γέμιση 2 κιλά μοσχαρίσια ελιά 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα 300 γρ. ρύζι καρολίνα ή νυχάκι 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 κουτί κον-κασέ ντομάτας 1 κουτί αποφλοιωμένης ντομάτας 1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι (προαιρετικά) 1 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας 2-3 σκελίδες σκόρδο μοσχοκάρυδο- αλάτι- πιπέρι- γαρύφαλλο τριμμένο- κανέλα 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό (προαιρετικά) Εκτέλεση Ας ξεκινήσουμε με το φύλλο της πίτας. Ο λόγος που δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να…

    Comments Off on Νόστιμη Κρεατόπιτα
  • Μοσχαράκι με Μελιτζάνες και Ελιές
    Κρεατικά,  Μοσχαράκι

    Μοσχαράκι με Μελιτζάνες και Ελιές

    Μια υπέροχη συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι από τον Mariusz Smolen , μοσχαράκι με μελιτζάνες και ελιές! Υλικά Συνταγής 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια 2 κουτ. τσαγιού κύμινο (σκόνη) 1/4 κουτ. τσαγιού μπαχάρι 1/2 κουτ. τσαγιού κανέλα (σκόνη) 1/2 κουτ. τσαγιού κόλιαντρο 1 κουτ. τσαγιού πάπρικα 1/4 κουτ. τσαγιού πιπέρι καγιέν 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 2 φύλλα δάφνης 2 κονσέρβες ντοματάκια των 400 γραμ. 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ντοματοχυμό 1/2 φλιτζ. τσαγιού (125ml) νερό 1 3/4 φλιτζ. τσαγιού (430ml) κόκινο ξηρό κρασί 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) χυμό λεμονιού 1/2…

    Comments Off on Μοσχαράκι με Μελιτζάνες και Ελιές
  • Μοσχάρι με μπύρα (Beef Carbonnade)
    Κρεατικά,  Μοσχαράκι

    Μοσχάρι με μπύρα (Beef Carbonnade)

    Μια υπέροχη αν και χρονοβόρα συνταγή για μοσχάρι με μπύρα από το μακρινό Βέλγιο για να φτιάξετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα στο μεσημεριανό!!! Υλικά Συνταγής 1300 γρ. μοσχάρι άπαχο (κομμένο σε μικρα κομμάτια) αλατοπίπερο 4 κ.σ. βούτυρο 3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά 3 κ.σ. αλεύρι 1 1/2 φλ ζωμό βοδινού 1 1/2 φλ. μπύρα (κατά προτίμηση Leffe) 1 κ.σ. μουστάρδα 1 κ.σ. ζάχαρη 4 φετες ψωμί (μπαγιάτικο) Εκτέλεση Συνταγής Πλένουμε το μοσχάρι μας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.  Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το μισό βούτυρο και μόλις κάψει, ροδίζουμε τα κομμάτια κρέατος χωρίς να τα ανακατεύουμε. Τα ροδίζουμε σε δύο δόσεις. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην…

    Comments Off on Μοσχάρι με μπύρα (Beef Carbonnade)
  • Μοσχαράκι σε Φρατζόλα
    Κρεατικά,  Μοσχαράκι,  Συνταγές για Παιδιά

    Μοσχαράκι σε Φρατζόλα

    Ένα πλούσιο Μοσχαράκι σε Φρατζόλα για να ζεσταίνει όλη την οικογένεια στο Κυριακάτικο Τραπέζι. Araksya KantikyanΟνομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες συνταγές που θα εμπλουτίσουν τα Κυριακάτικα τραπέζια σας! http://eykoles-syntages.gr/araksya-kantikyan/

    Comments Off on Μοσχαράκι σε Φρατζόλα
  • Μοσχαράκι με Αρακά και Καρότα
    Κρεατικά,  Μοσχαράκι

    Μοσχαράκι με Αρακά και Καρότα

    Το σημερινό σκηνικό του φθινοπωρινού καιρού μας ενέπνευσε για να φτιάξουμε ένα μοσχαράκι με αρακά και καρότα. Araksya KantikyanΟνομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες συνταγές που θα εμπλουτίσουν τα Κυριακάτικα τραπέζια σας! http://eykoles-syntages.gr/araksya-kantikyan/

    Comments Off on Μοσχαράκι με Αρακά και Καρότα