• Ανατολίτικες Συνταγές,  Κρεατικά,  Μοσχαράκι

    Σουτζουκάκια σμυρνέικα φούρνου

    Το πιο νόστιμο παραδοσιακό φαγητό με καταγωγή από τη Σμύρνη, έτοιμο σε λίγη ώρα εύκολα και γρήγορα! Υλικά ½ κιλό άπαχο κιμά μοσχαρίσιο 2-3 κσ κουταλιές κύμινο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο Αλάτι Πιπέρι 7-8 φρυγανιές 3 κσ λάδι 1 αυγό Υλικά σάλτσας 250 ml χυμού ντομάτας (πουμαρό, κύκνος, κτλ) 1 κσ πολτό αραιωμένο σε 1 φλιτζάνι νερό 1 φλιτζάνι νερό 3 κσ λάδι Αλάτι Πιπέρι 1 κσ κύμινο Εκτέλεση Αφού αλέσουμε την φρυγανιά, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ. Επειδή χρησιμοποιούμε φρυγανιά αντί για βρεγμένο ψωμί ρίχνουμε και λίγο νεράκι (το πολύ μισό φλιτζάνι, τόσο ώστε το μείγμα να μην είναι σκληρό). Πλάθουμε τον κιμά και τοποθετούμε τα σουτζουκάκια στο…

    Comments Off on Σουτζουκάκια σμυρνέικα φούρνου
  • Κρεατικά,  Χοιρινό

    Χοιρινές μπουκίτσες με σάλτσα μουστάρδας

    Νόστιμες χοιρινές μπουκίτσες μέσα σε σάλτσα μουστάρδας, μελιού και λεμονιού. Υλικά Συνταγής Μισό κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια 1 πιπεριά 1 κρεμμύδι 1 ποτηράκι λευκό κρασί 1 κονσέρβα μανιτάρια (προαιρετικά) 1 λεμόνι μέλι Κρέας Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα το χοιρινό με 3 κσ λάδι μέχρις ότου να πάρει χρώμα. Κατόπιν, σβήνουμε με λευκό κρασί. Αφού έχουμε κόψει το κρεμμύδι και την πιπεριά (όχι ψιλοκομμένα), τα ρίχνουμε μαζί με τα μανιτάρια στη κατσαρόλα, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό μέχρι να επικαλύψει το κρέας και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πιει το νερό του. Τέλος ρίχνουμε την σάλτσα και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 15’ περίπου. Σάλτσα…

    Comments Off on Χοιρινές μπουκίτσες με σάλτσα μουστάρδας
  • Κοτόπουλο,  Υγιεινές Συνταγές

    Σνίτσελ στο φούρνο

    Το πιο εύκολο και λαχταριστό σνίτσελ στο φούρνο, που θα λατρέψουν τα παιδιά σας. Υλικά Συνταγής 4-6 σνίτσελ από κοτόπουλο 2 αυγά 1 κουταλιά μουστάρδας πιπέρι τριμμένη φρυγανιά σικάλεως Εκτέλεση Συνταγής Απλώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί και λαδώνουμε ελαφρά. Περνάμε τα σνίτσελ από το μείγμα με το αυγό, την μουστάρδα και το πιπέρι και μετά τα περνάμε από την φρυγανιά. Τέλος, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 και βάζουμε τα σνίτσελ για 30-40 λεπτά. Θα χρειαστεί να γυρίζουμε τα σνίτσελ όταν γίνουν από την μία πλευρά. Sous ChefΟνομάζομαι “Sous Chef”, είμαι ένας φίλος της σελίδας και ανεβάζω τις δικές μου συνταγές.

    Comments Off on Σνίτσελ στο φούρνο
  • Κρεατικά,  Πίτες,  Χοιρινό

    Κρεατόπιτα από άπαχο χοιρινό

    Μαρινάρουμε από βραδύς το χοιρινό μας με φρέσκα μυρωδικά και κόκκινο κρασί ( κλείνουμε το κρέας σε σακουλάκι στο ψυγείο). Τσιγαρίζουμε σε καυτό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο το μαριναρισμένο κρέας μας το οποίο είναι κομμένο σε κύβους του ενός εκατοστού. Στο τέλος του τσιγαρίσματος προσθέτουμε πελτέ και τσιγαρίζουμε και αυτόν στην άκρη της κατσαρόλας μας ( όχι ανάμικτα με το κρέας). Σβήνουμε με το ίδιο κρασί που μαρινάραμε το κρέας και περιμένουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ. Στην συνέχεια προσθέτουμε καρότο σε κύβους , αλάτι, πιπέρι και νερό να σκεπάσει το μείγμα μας. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και μείνει μόνο με το λάδι του. Όταν είναι έτοιμο απομακρύνουμε…

    Comments Off on Κρεατόπιτα από άπαχο χοιρινό
  • eykoles-syntages.gr-kotopoulo-me-moukovo-apo-thessalonikh-photo-thumb
    Κοτόπουλο,  Κρεατικά

    Κοτόπουλο με Μπούκοβο

    Πάμε βόρεια με την Aegean και το Vimagourmet  και απολαμβάνουμε ένα μοναδικό Θεσσαλονίτικο Κοτόπουλο με Μπούκοβο. Υλικά Συνταγής 1 κοτόπουλο 2 κουταλιές μουστάρδα 2 σκελίδες σκόρδο 1 λεμόνι λάδι αλάτι 1 κ.γ. μπούκοβο Εκτέλεση Συνταγής Μαρινάρουμε από το βράδι το κοτόπουλο με τη μουστάρδα και το μπούκοβο και τα αφήνουμε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο, το λεμόνι και το λάδι και τα βάζουμε στο φούρνο για 1,5 ώρα στους 180 βαθμούς. Το συνοδεύουμε με ρυζάκι! Αν σας αρέσει το Κοτόπουλο με Μπούκοβο ψηφίστε μας στο πρώτο διαγωνισμό FOOD BLOG AWARDS του ΒΗΜΑGOURMET. Araksya KantikyanΟνομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές…

    Comments Off on Κοτόπουλο με Μπούκοβο
  • eykoles-syntages-syntagh-me-kotoulo-kotopoulo-me-moustarda-lemoni
    Κοτόπουλο,  Κρεατικά

    Κοτόπουλο με Μουστάρδα και Λεμόνι

    Η Μαίρη Καρκούλη μας μαγειρεύει ένα πεντανόστιμο Κοτόπουλο με Μουστάρδα και Λεμόνι. Υλικά Συνταγής 2 φιλετα κοτοπουλου 1 καροτο 1 κρεμμυδι 1 πιπερια πρασινη 2 κ.σ. ελαιολαδο 2 κ.σ. μουσταρδα 3 λεμονια(το χυμο) Νερο να το σκεπαζει Καρυ μειγμα για μπαρμπεκιου λεμονοπιπερο αλατι παπρικα Εκτέλεση Συνταγής Τσιγαριζουμε το κοτοπουλο σε μικρα κομματια μεχρι να ασπρισει απ’ ολες τις πλευρες. Προσθετουμε το καροτο σε ροδελες,την πιπερια ψιλοκομμενη και το κρεμμυδι. Μετα βαζουμε τη μουσταρδα,το λεμονι,τα μπαχαρικα,το σκεπαζουμε με νερο και αφηνουμε να βρασει. Συνοδευουμε με ρυζι βρασμενο με καρυ και σαφραν. Araksya KantikyanΟνομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από…

    Comments Off on Κοτόπουλο με Μουστάρδα και Λεμόνι
  • Νόστιμη Κρεατόπιτα
    Κρεατικά,  Μοσχαράκι,  Πίτες,  Χοιρινό

    Νόστιμη Κρεατόπιτα

    Νόστιμη Κρεατόπιτα από τη φίλη μας την Ευγενία κατάλληλη για γιορτινά τραπέζια! Υλικά για το φύλλο 800 γρ. αλεύρι 1 ποτ. κρασιού λάδι 1 ποτ. κρ. κρασί ή 1 σφηνάκι ξύδι νερό χλιαρό όσο χρειαστεί 1 κουτ. γλ. αλάτι Υλικά για τη γέμιση 2 κιλά μοσχαρίσια ελιά 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα 300 γρ. ρύζι καρολίνα ή νυχάκι 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 κουτί κον-κασέ ντομάτας 1 κουτί αποφλοιωμένης ντομάτας 1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι (προαιρετικά) 1 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας 2-3 σκελίδες σκόρδο μοσχοκάρυδο- αλάτι- πιπέρι- γαρύφαλλο τριμμένο- κανέλα 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό (προαιρετικά) Εκτέλεση Ας ξεκινήσουμε με το φύλλο της πίτας. Ο λόγος που δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να…

    Comments Off on Νόστιμη Κρεατόπιτα
  • Μοσχαράκι με Μελιτζάνες και Ελιές
    Κρεατικά,  Μοσχαράκι

    Μοσχαράκι με Μελιτζάνες και Ελιές

    Μια υπέροχη συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι από τον Mariusz Smolen , μοσχαράκι με μελιτζάνες και ελιές! Υλικά Συνταγής 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια 2 κουτ. τσαγιού κύμινο (σκόνη) 1/4 κουτ. τσαγιού μπαχάρι 1/2 κουτ. τσαγιού κανέλα (σκόνη) 1/2 κουτ. τσαγιού κόλιαντρο 1 κουτ. τσαγιού πάπρικα 1/4 κουτ. τσαγιού πιπέρι καγιέν 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 2 φύλλα δάφνης 2 κονσέρβες ντοματάκια των 400 γραμ. 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ντοματοχυμό 1/2 φλιτζ. τσαγιού (125ml) νερό 1 3/4 φλιτζ. τσαγιού (430ml) κόκινο ξηρό κρασί 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) χυμό λεμονιού 1/2…

    Comments Off on Μοσχαράκι με Μελιτζάνες και Ελιές
  • Μοσχάρι με μπύρα (Beef Carbonnade)
    Κρεατικά,  Μοσχαράκι

    Μοσχάρι με μπύρα (Beef Carbonnade)

    Μια υπέροχη αν και χρονοβόρα συνταγή για μοσχάρι με μπύρα από το μακρινό Βέλγιο για να φτιάξετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα στο μεσημεριανό!!! Υλικά Συνταγής 1300 γρ. μοσχάρι άπαχο (κομμένο σε μικρα κομμάτια) αλατοπίπερο 4 κ.σ. βούτυρο 3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά 3 κ.σ. αλεύρι 1 1/2 φλ ζωμό βοδινού 1 1/2 φλ. μπύρα (κατά προτίμηση Leffe) 1 κ.σ. μουστάρδα 1 κ.σ. ζάχαρη 4 φετες ψωμί (μπαγιάτικο) Εκτέλεση Συνταγής Πλένουμε το μοσχάρι μας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.  Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το μισό βούτυρο και μόλις κάψει, ροδίζουμε τα κομμάτια κρέατος χωρίς να τα ανακατεύουμε. Τα ροδίζουμε σε δύο δόσεις. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην…

    Comments Off on Μοσχάρι με μπύρα (Beef Carbonnade)
  • Εύκολη Κοτόσουπα
    Κοτόπουλο,  Κρεατικά,  Σούπες

    Εύκολη Κοτόσουπα

    Ο Χειμώνας έχει έρθει για τα καλά και μαζί του και οι ιώσεις. Για να μπορέσουμε να προφυλαχτούμε από το κρύο η λύση είναι μια ζεστή και εύκολη κοτόσουπα φτιαγμένη από τα χεράκια σας! Υλικά Συνταγής 2 μπούτια κοτόπουλου λίγο ελαιόλαδο 1 καρότο αλάτι, πιπέρι 3 κ.σουπας ρύζι γλασε 1 αυγό 1 λεμόνι μέτριο Εκτέλεση Συνταγής Βράζετε σε μπόλικο νερό τα μπούτια μέχρι να είναι έτοιμα, ξαφρίζοντας στην αρχή τον αφρό που δημιουργείται. Βγάζετε το κοτόπουλο και το αφήνετε να κρυώσει, οπωσδήποτε όμως κρατάτε το νερό που έβρασε. Όταν το κοτόπουλο κρυώσει κάπως το κόβετε σε κομματάκια και αφαιρείτε το κόκκαλο. Ρίχνετε το νερό (περίπου 4 βαθιά πιάτα νερό) στην…

    Comments Off on Εύκολη Κοτόσουπα