• Γλυκά,  Κέικ

    Κείκ Καρότου με Κρέμα Τυριού

    Δοκιμάστε το πιο νόστιμο και αφράτο κέικ καρότου με κρέμα τυριού Υλικά Συνταγής 4 αυγά 250 γρ. μάυρη ζάχαρη 100 ml ηλιέλαιο 5 μεσαία καρότα τριμμένα στο λεπτό τρίφτη 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γ. κανέλα τριμμένη 1/2 κ.γ. αλάτι 100γρ ψιλοκομμένα καρύδια   Για το γλάσο 80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 100 γρ. ζάχαρη άχνη 250 γρ. τυρί κρέμα 50 γρ. καρύδια ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι λίγη essence βανίλιας (υγρή), ή 1 βανιλίνη Εκτέλεση Συνατγής Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά του κέικ. Λαδώνουμε με ηλιέλαιο τη φόρμα του κείκ,το αλευρώνουμε και ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για μία ώρα. Χτυπάμε με…

    Comments Off on Κείκ Καρότου με Κρέμα Τυριού
  • Γλυκά,  Νηστίσιμες Συνταγές

    Σιμιγδαλένιος χαλβάς

    Εύκολος και γρήγορος Σιμιγδαλένιος χαλβάς για να μη στερείστε ούτε στη νηστεία. Υλικά Συνταγής 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι 2 φλιτζάνια νερό 1 φλιτζάνι ζάχαρη (λευκή ή καστανή) Οι αναλογίες είναι όπως φαίνονται παραπάνω, επομένως για περισσότερο (ή λιγότερο) χαλβά προσθέτουμε (ή αφαιρούμε) αναλόγως το νερό και την ζάχαρη. Εκτέλεση Συνταγής Ζεσταίνουμε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να γίνει σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλη κατσαρόλα καβουρντίζουμε με λίγο λάδι (3 κσ) το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά μέχρις ότου να ροδίσει. Κατόπιν αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι (με προσοχή γιατί κοχλάζει) και τέλος επαναφέρουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προαιρετικά μπορούμε να ρίξουμε και…

    Comments Off on Σιμιγδαλένιος χαλβάς
  • eykola-mpiskota-eykoles-syntages.gr
    Γλυκά,  Συνταγές για Παιδιά

    Εύκολα Μπισκότα για Παιδιά

    Τα ωραιότερα και πιο ευκολα μπισκότα για παιδιά από την Iliana Rasheva. Υλικά Συνταγής 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής 220 γρ. βούτυρο γάλακτος 100 γρ. ζάχαρη 150 γρ. καστανή ζάχαρη 1/2 κ.γ. αλάτι 2 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας 1 κρόκο από μεγάλο αυγό 1 μεγάλο αυγό 200 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες 80 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα Εκτέλεση Συνταγής Προθερμαίνουμετο φούρνο στους 160C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψι. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα. Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2’-3’. Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε γυάλινο…

    Comments Off on Εύκολα Μπισκότα για Παιδιά
  • Γλυκά,  Κέικ

    Cup cake merenda

    Μια υπέροχη συνταγή για cup cake merenda μπισκότο μεγάλου μεγέθους από τη Maria Sakag. Υλικά Συνταγής 2 αυγά 1 φλιτζάνι Μερέντα Τριμμένο μπισκότο (οσο θέλουμε) 8 κουταλια της σούπας αλεύρι Μισή κουταλια του γλυκού baking powder Εκτέλεση Συνταγής Χτυπάμε τα αυγα (προτειμοτερο με ενα πιρούνι) και προσθέτουμε την μερέντα, μετα προσθέτουμε και το τριμμένο μπισκότο (όμως αφήνουμε λιγο για την διακοσμιση στο τέλος), σιγα σιγά προσθέτουμε και χτυπάμε και το αλεύρι και το baking powder. Το βάζουμε στον φούρνο και αφήνουμε για 15-20 λεπτά. Araksya KantikyanΟνομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή…

    Comments Off on Cup cake merenda
  • Αρμένικες Συνταγές,  Γλυκά,  Κέικ

    Αρμένικο Κέικ με Καρύδια

    Μια διαφορετική αρμένική συνταγή για αρμένικο κέικ με καρύδια. Υλικά 330γρ καστανή ζάχαρη 225γραλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 110γρ κρύο ανάλατο βούτυρο, ψιλοκομμένο 1 αυγό 185 ml (¾ φλιτζανιού) γάλα 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα 1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια   Εκτέλεση Συνταγής Ανακατεύουμε με το μίξερ τη ζάχαρη, το αλεύρι και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά. Τοποθετούμε το μισό στην φόρμα για κέικ, αφού τη βουτυρώσουμε πρώτα. Χτυπάμε το αυγό σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε το γάλα και τη σόδα στο υπόλοιπο μίγμα αλευριού. Αφού ανακατέψουμε καλά το μείγμα το τοποθετούμε και αυτό μέσα στη φόρμα.…

    Comments Off on Αρμένικο Κέικ με Καρύδια
  • Γλυκά

    Μπισκότα με Φουντούκια και Βρώμη

    Φτιάξτε εύκολα και θρεπτικά μπισκότα με φουντούκια και βρώμη για τα παιδάκια σας. Υλικά 250γρ βούτυρο 250γρ βρώμη 150γρ ζάχαρη 150γρ αλεύρι 2 κουταλάκια μπείκιν πάουντερ 2 αυγά λίγο αλάτι σταγόνες σοκολάτας 200γρ φουντούκια   Εκτέλεση Συνταγής Λιώνουμε το βούτυρο και αλέθουμε τα φουντούκια. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε μεχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα. Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και αραδιάζουμε τα μπισκότα με το κουτάλι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.     Araksya KantikyanΟνομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές.…

    Comments Off on Μπισκότα με Φουντούκια και Βρώμη
  • eykoles-syntages-glyka-kalamatianes-diples
    Γλυκά

    Δίπλες Καλαματιανές

    Ταξιδεύουμε στην Καλαμάτα με την Aegean και το Vimagourmet για να μελώσουμε με τις Καλαματιανές Δίπλες. Υλικά Συνταγής 1 φλιτζάνι νερού γάλα 1 φλιτζάνι νερού χυμός πορτοκάλι 1 φλιτζάνι νερού ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι νερού άχνη ζάχαρη 2 αυγά 1300 γρ. αλεύρι 1 πορτοκάλι, το ξύσμα του 1½ κ.γ. μαγειρική σόδα λάδι Για το μέλωμα 500 γραμ. μέλι καρύδια ψυλοκομμένα 2 φλιτζάνια νερού 2 φλιτζάνια ζάχαρη Εκτέλεση Συνταγής Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι και το ξύσμα μαζί με τη σόδα και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε σε…

    Comments Off on Δίπλες Καλαματιανές
  • eykoles-syntages-glyka-keik-me-mhlo
    Γλυκά,  Κέικ

    Κέικ με Μήλο

    Τι καλύτερο για το Κυριακιάτικο πρωινό από ένα πεντανόστιμο και εύκολο Κέικ με Μήλο! Υλικά Συνταγής 2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γλ. μπεικιν παουντερ 1 φλ. τσαγιού βούτυρο 1.5 φλ. τσαγιού ζάχαρη 2 αυγά 3-4 μήλα κομμένα σε κυβάκια 1/2 φλ. τσαγιού γάλα 1 κ.γλ. κανέλα 1 βανίλια Εκτέλεση Συνταγής Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο & την ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα & ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ & την βανίλια. Προσθέτουμε το γάλα & την κανέλα. Ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά. Τοποθετήστε μια λαδόκολλα στον…

    Comments Off on Κέικ με Μήλο
  • eykoles-syntages-nhstisimh-syntagh-kormos-sokolatas-photo
    Γλυκά,  Νηστίσιμες Συνταγές

    Νηστίσμος Κορμός Σοκολάτας

    Αν νομίζετε πως τις ημέρες τις νηστίας δε μπορείτε να φάτε τίποτα νόστιμο πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το Νηστίσμο Κορμό Σοκολάτα. Υλικά Συνταγής 250 γρ. βιτάμ 250 γρ. ζάχαρη άχνη 100 γρ. κακάο ή λιωμένη κουβερτούρα 200 γρ. νηστίσιμα μπισκότα 1/2 φλ. μπράντυ 1 φλ. ψιλοκοπανισμένη αμυγδαλόψιχα Εκτέλεση Συνταγής Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το κακάο ή την κουβερτούρα και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα. Σε μπολ τεμαχίζουμε τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το μπράντυ. Ρίχνουμε το μίγμα που χτυπήσαμε στο μίξερ μαζί με την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε καλά. Σε λαδόκολλα αλειμμένη με λίγο βούτυρο αδειάζουμε το γλυκό και το τυλίγουμε. Μπορούμε να…

    Comments Off on Νηστίσμος Κορμός Σοκολάτας
  • eykoles-syntages.gr-paradosiakh-mhlopita-kerkyras-photo-vgfoodblogawords
    Γλυκά,  Κέικ

    Παραδοσιακή Μηλόπιτα Κέρκυρας

    Ταξιδεύουμε με την Aegean και το Vimagourmet στην όμορφη Κέρκυρα για να δοκιμάσουμε μια ξεχωριστή μηλόπιτα. Υλικά Συνταγής 4 μεγάλα μήλα 1 κ.σ. κανέλα 5 κ.σ ζάχαρη Για το μείγμα 1 πακέτο αλέυρι που φουσκώνει μόνο του (350γρ) 1 κ.σ μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ. αλάτι 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο 2 ποτήρια ζάχαρη χυμό από ένα πορτοκάλι 3 αυγά Εκτέλεση Συνταγής Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κύβους. Τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και τη κανέλα και τα αφήνουμε στην άκρη. Κοσκινίζουμε το αλέυρι, το αλάτι και το μπέικιν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό και το σπορέλαιο και τα χτυπάμε στο μίξερ. Ύστερα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα και βάζουμε το μισά…

    Comments Off on Παραδοσιακή Μηλόπιτα Κέρκυρας