Αράξια Καντικιάν

eykoles-syntages.gr-photo-araksia-kantikyanΟνομάζομαι Αράξια Καντικιάν και έχω γεννηθεί στην Αρμενία και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Έχοντας επιρροές από την ανατολίτικη και από την μεσογειακή κουζίνα έχω μαζέψει μεγάλη συλλογή από συνταγές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μαμαδίστικες εύκολες ανατολίτικες συνταγές που θα εμπλουτίσουν τα Κυριακάτικα τραπέζια σας!

Με αυτό το foodblog θα ήθελα να μάθει ο κόσμος τα υπέροχα φαγητά της πατρίδας μου της Αρμενίας.

Λόγω της γεωγραφικής θέσης της Αρμενίας και της μεγάλης της ιστορίας, η κουζίνα της αποτελεί διασταύρωση αυτής της Μεσογείου και του Καύκασου, με ισχυρές επιρροές από την Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή -ειδικά το Λίβανο- και, σε μικρότερο βαθμό, τα Βαλκάνια.

Πολύ δημοφιλή στην Αρμενία είναι τα ψητά κρέατα. Το χοροβάτς είναι το αρμένικο κεμπάπ, στο οποίο το κρέας ψήνεται μαζί με το κόκαλο. Το αρμενικό ψωμί λαβάς είναι σήμερα αρκετά διαδεδομένο στη Μέση Ανατολή, ενώ τρώγεται και το μαντνακάς που μοιάζει με λαγάνα. Συνηθίζονται ακόμα και μερικά φαγητά που υπάρχουν και στην Ελλάδα, όπως ο μουσακάς, το καταΐφι, ο μπακλαβάς κ.α. Γνωστό επίσης είναι και το αρμένικο σουτζούκι.