Το πιο νόστιμο παραδοσιακό φαγητό με καταγωγή από τη Σμύρνη, έτοιμο σε λίγη ώρα εύκολα και γρήγορα!

Υλικά
½ κιλό άπαχο κιμά μοσχαρίσιο
2-3 κσ κουταλιές κύμινο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
7-8 φρυγανιές
3 κσ λάδι
1 αυγό

Υλικά σάλτσας
250 ml χυμού ντομάτας (πουμαρό, κύκνος, κτλ)
1 κσ πολτό αραιωμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι νερό
3 κσ λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
1 κσ κύμινο

Εκτέλεση

Αφού αλέσουμε την φρυγανιά, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ. Επειδή χρησιμοποιούμε φρυγανιά αντί για βρεγμένο ψωμί ρίχνουμε και λίγο νεράκι (το πολύ μισό φλιτζάνι, τόσο ώστε το μείγμα να μην είναι σκληρό).

Πλάθουμε τον κιμά και τοποθετούμε τα σουτζουκάκια στο ταψί, πάνω σε λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε τα σουτζουκάκια, κι απ τις 2 πλευρές για 20-25 λεπτά.

Σάλτσα

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τον αραιωμένο πολτό, το πουμαρό, το φλιτζάνι με το νερό και τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, ρίχνουμε τα σουτζουκάκια, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε έως ότου πιουν την σάλτσα.